Sankt Annæ Pigekor
Koncert
Sankt Annæ Pigekor, Afenginn, Maggie Björklund – SPRING IS HERE!

Efter ti dages turné i Californien i marts vender Sankt Annæ Pigekor, Afenginn og Maggie Björklund tilbage og præsenterer repertoiret fra turnéen ved en koncert i Holmens Kirke den 6. april kl. 17.00. Koncerten er den eneste mulighed for at opleve samarbejdet i Danmark. Bl.a. med dansk førsteopførelse på programmet.

Komponist og kapelmester i Afenginn, Kim Nyberg, har skrevet ny musik til Sankt Annæ Pigekor. Musikken uropføres på turnéen til Californien 19.-30. marts med koncerter i bl.a. San Francisco og Los Angeles. Ved koncerten 6. april er der dansk førsteopførelse af værket ‘Gallop of Fire’ som er skrevet til Sankt Annæ Pigekor, Afenginn og Maggie Björklund.

Nyberg har en stærk nordisk tone i sine kompositioner som kan beskrives som en dialog mellem klassisk kompositionsmusik, skandinavisk folkemusik og den østeuropæiske musiks ulige og kringlede taktarter. Dette særegne udtryk er blevet belønnet med talrige Danish Music Awards og komponistpriser gennem årene og Afenginn har ry for overraskende, smukke og medrivende koncerter.

Sankt Annæ Pigekor er med chefdirigent Anne Marie Granau i spidsen blandt de førende af sin art og indtager en fremtrædende rolle i dansk og internationalt korliv. Koret blev grundlagt i 1973 og har sin base på Sankt Annæ Gymnasium, Københavns Kommunes Sangskole, hvor klassekammeraterne synger i Københavns Drengekor.

Maggie Björklund har bl.a. modtaget de danske musikkritikeres pris, Årets Steppeulv, som Årets Musiker i 2014. Hendes instrument, pedal steel guitar, har ikke været brugt i kormusik før. Danske Björklund har flere soloalbum bag sig og har desuden spillet som sideman for mange amerikanske kunstnere, bl.a. Jack White.

Afenginn er meget anerkendt for ensemblets unikke kunstneriske profil. Med violin, klarinet, mandolin, cello og slagtøj binder de det klassiske kammermusikalske udtryk sammen med folke- og rockmusikkens stærke energi. Afenginn har været udvalgt til Kunstfondens satsning ’Den Unge Elite’ og har modtaget talrige priser for deres udgivelser og live-optrædener, senest for udgivelsen ‘OPUS’. Nyt album ‘Klingra’ udkommer i april 2019 og til koncerten 6. april i Holmens Kirke er dele af ‘Klingra’ arrangeret specielt til Sankt Annæ Pigekor.

Musik af Kim Nyberg, Jaakko Mäntyjärvi, Franz Schubert, Ēriks Ešenvalds, Bo Holten og Jens Erik Raasted.

Unummerede pladser. Dørene åbner kl. 16.30

Medvirkende:

Sankt Annæ Pigekor

Afenginn – Kim Nyberg (mandolin), Niels Skovmand (violin), Rasmus Krøyer (klarinet), Erik Olevik (cello/bas), Ulrik Brohuus (percussion)

Maggie Björklund, pedal steel

Anne Marie Granau, dirigent

KALENDER OG NYHEDER
 • Sankt Annæ Pigekor
  Samarbejde med Concerto Copenhagen og DKDM
  Det venetianske 'Ospedale-repertoire' er en glemt musikalsk skat, der af flere grunde fortjener at blive genopdaget. Sankt Annæ Pigekor har indledt et flerårigt samarbejde med Concerto Copenhagen om dette repertoire. Ved tre koncerter 22.-24. februar kan Sankt Annæ Pigekor, Concerto Copenhagen samt studerende fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium opleves i Trinitatis Kirke, Sct Mariæ Kirke og i Koncertkirken.
 • Sankt Annæ Pigekor
  Jubilerende gæster fra Sønderjysk Pigekor
  Sønderjysk Pigekor, der i 2019 fejrer 25 års jubilæum, besøger Sankt Annæ Pigekor den første weekend i februar. Det er en årelang tradition som begge kor nyder godt af og i weekenden kan korene bl.a. opleves sammen den 2. februar kl. 17.00 i Helligaandskirken.
 • Sankt Annæ Pigekor
  Lør 02.02.2019 / kl. 17:00
  Helligaandskirken på Strøget, Niels Hemmingsens Gade 5, 1153 Kbh K
  Koncert med Sankt Annæ Pigekor og Sønderjysk Pigekor
  Sønderjysk Pigekor, der i 2019 fejrer 25 års jubilæum, gæster Sankt Annæ Pigekor i februar. Det er en årelang tradition og korene optræder hver for sig og samlet. Værker af bl.a. Britten, Rutter, Weyse, Arnesen.
  Dirigenter: Mette Rasmussen og Anne Marie Granau.

  Entré: Voksne 75 kr. Børn under 16 år gratis
  Mobile Pay eller kontant.
 • Sankt Annæ Pigekor
  Fre 22.02.2019 / kl. 16.30
  Trinitatis Kirke, Pilestræde 67, 1150 København
  Venetianske skatte i Trinitatis Kirke
  Det venetianske 'Ospedale-repertoire' er en glemt musikalsk skat, der af flere grunde fortjener at blive genopdaget. Sankt Annæ Pigekor har indledt et flerårigt samarbejde med Concerto Copenhagen om dette repertoire. Koncert fredag den 22. februar i Trinitatis Kirke ved Rundetårn kl. 16.30. Gratis entré.
 • Sankt Annæ Pigekor
  Lør 23.02.2019 / kl. 15.00
  Sct Anna Gade 38, 3000 Helsingør
  Venetianske skatte i Sct. Mariæ Kirke i Helsingør
  Det venetianske 'Ospedale-repertoire' er en glemt musikalsk skat, der af flere grunde fortjener at blive genopdaget. Sankt Annæ Pigekor har indledt et flerårigt samarbejde med Concerto Copenhagen om dette repertoire. Koncert lørdag den 23. februar kl. 15:00 i Sct. Mariæ Kirke i Helsingør. Gratis entré.
 • Sankt Annæ Pigekor
  Søn 24.02.2019 / kl. 15.00
  Blågårds Plads 6A, 2200 København
  Venetianske skatte i Koncertkirken på Nørrebro
  Det venetianske 'Ospedale-repertoire' er en glemt musikalsk skat, der af flere grunde fortjener at blive genopdaget. Sankt Annæ Pigekor har indledt et flerårigt samarbejde med Concerto Copenhagen om dette repertoire. Koncert søndag den 24. februar kl. 15:00 i Koncertkirken på Nørrebro. Gratis entré.
 • Koncert
  Lør 06.04.2019 / kl. 17.00
  Holmens Kirke, Holmens Kanal 21, 1060 København K
  Sankt Annæ Pigekor, Afenginn, Maggie Björklund – SPRING IS HERE!
  Efter ti dages turné i Californien i marts vender Sankt Annæ Pigekor, Afenginn og Maggie Björklund tilbage og præsenterer repertoiret fra turnéen ved en koncert i Holmens Kirke den 6. april kl. 17.00. Koncerten er den eneste mulighed for at opleve samarbejdet i Danmark. Bl.a. med dansk førsteopførelse på programmet.
 • Sankt Annæ Pigekor
  Søn 02.12.2018 / kl. 16:00
  Johannes Døbers Kirke, Trekronergade 12, 2500 valby
  Julekoncert i Johannes Døbers Kirke
  Sankt Annæ Pigekors første julekoncert søndag den 2. december er også lig med decembers første Luciaoptog. Mens mørket sænker sig udenfor Johannes Døbers Kirke vil Sankt Annæ Pigekors dygtige, yngste årgange synge musik af John Rutter, César Franck, traditionelle julesange samt Lucia med levende lys.
 • Sankt Annæ Pigekor
  Søn 09.12.2018 / kl. 14:30
  Samsø Hallen, Samsø
  A Christmas Spectacular på Samsø
  Sankt Annæ Pigekor optræder den 9. december 2018 i ‘A Christmas Spectacular’ i Samsø Hallen. Sankt Annæ Pigekor vil føre an i et smukt Lucia-optog, hvor lokale børnekor også medvirker. Pigekoret optræder desuden med et orkester sammensat specielt til lejligheden, ligesom koncerten byder på solister og julestemning som den kun findes på Samsø.
 • Sankt Annæ Pigekor
  Tors 13.12.2018 / kl. 08:00 & 08:45
  Helligaandskirken, Niels Hemmingsen Gade 5, 1153 Kbh K
  Godmorgen, Lucia
  Læg din arbejds- eller skolevej forbi Strøget og en mørklagt kirke med levende Lucia-lys, og oplev det 65 piger store flerstemmige Lucia-optog og danske julesalmer. Der vil være salg af kaffe, the og lucia-boller i Våbenhuset.