Sankt Annæ Pigekor
Sankt Annæ Pigekor
‘Sagde pigen i kor’ – uropførelse på Frederiksberg Festspil

Til koncerten uropføres ‘Sagde pigen i kor’ af en vores fineste komponister, Louise Alenius’.  Værket er specielt skrevet til Sankt Annæ Pigekor, og årets tema, Udånding – Release the Breath, må i særlig grad omhandle sangere – og måske ikke mindst unge sangere, som har måtte holde vejret så længe og ikke haft virkeligheden at give sig hen til så uendeligt længe.

Louise Alenius’ nye værk ‘Sagde pigen i kor’ er en tidsbue over en korpiges liv. Ved at bede Sankt Annæ Pigekors sangere om, anonymt, at besvare 5 åbne spørgsmål ønsker Louise Alenius at få et bredt og umiddelbart indblik i sangernes tanker om ‘for-, nu- og ‘fremtid’. Igennem de ca. 65 pigers personlige, smukke, voldsomme og sårbare udsagn trækker hun de tydeligste mønstre frem og skriver tekst og musik som en bue henover et helt liv – set med en ung piges øjne.

Dele af værket er bygget op, så pigerne kun skal synge de ord, de spejler sig i netop den dag, værket opføres, og den samme passage kan derfor lyde forskellige fra gang til gang, alt efter hvem der er med i koret, og hvordan de har det på dagen.

Ved koncerten medvirker strygekvartetterne Halvcirkel og Taïga, der begge har markeret sig stærkt i dansk musikliv de senere år.

Medvirkende:

Sankt Annæ Pigekor

Halvcirkel

Täiga

TBA, kontrabas

Anne Marie Granau, dirigent

 

KALENDER OG NYHEDER