Sankt Annæ Pigekor
Sankt Annæ Pigekor
Nye stemmer, groove dans og pop-op koncerter i KBH

Hvert år i august skal de nye 6. klasser introduceres til korlivet, og i år var de nye 6. klasses piger på ‘ryste-sammen’ tur i København som led i flerdagsbegivenheden “Kordage”.

Under kordagene står den på prøver, forældremøder og sociale aktiviteter, der skal styrke sammenholdet i koret efter devisen, at trivsel og godt sammenhold højner det musikalske udtryk.

Danseworkshop og pop-up koncert

En af aktiviteter på programmet var en danseworkshop med Pernille Bøge, der til daglig underviser i hørelære på Sankt Annæ Gymnasium. Ud over at være hørelærepædagog er hun GROOVE-facilitator og under uddannelse som danse-/bevægelsesterapeut. Udstyret med hver deres trådløse headset, fik pigerne sved på panden, smil på læben og fik hver en fiber i kroppen til at groove.

Bagefter tog pigerne på en ægte københavnertur, hyggede, spiste is og lavede flere små pop-up koncerter – bl.a. ved Rundetårn og senere Nyhavn.En kanalrundfart blev det også til, hvor de øvrige gæster på båden fik jeg en dejlig velklingende overraskelse.

Korleder Anne-Terese om de første dage med 6. klasse:

“Det har været en rigtig god sæsonstart for pigekoret. De sjove oplevelser har givet anledning til at lære både medsangere og lærerteamet godt at kende. Pigernes sammenhold på tværs af alder og klasser er essentielt for alles trivsel, og det lægger et godt fundament for den musikalske udvikling, som pigerne er i gang med. Den gode sæsonstart viser det nye hold piger, at der er fire begivenhedsrige og musikalske år i vente. “

 

Se et lille klip fra kanalrundfarten hvor pigerne sang “Vem kan segla”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KALENDER OG NYHEDER