Sankt Annæ Pigekor
Sankt Annæ Pigekor
Samarbejde med Concerto Copenhagen og DKDM

I 2019 indleder Sankt Annæ Pigekor en flerårig koncertrække der dykker ned i det såkaldte Ospedale-repertoire. Ospedale-repertoiret er en glemt musikalsk skat, der af flere grunde fortjener at blive genopdaget.

I 1700-tallets Venedig fandtes fire store ’Ospedali Grandi’, en slags hospicer som tog sig af værdigt trængende – bl.a. forældreløse piger. Her blev udvalgte kvindelige elever (kaldet figlie del coro) uddannet til professionelle sangere og musikere og disse kvindelige ensembler blev berømte vidt omkring for deres professionelle niveau. Frederik IV overværede ifølge flere kilder en messe i Venedig, hvor Vivaldi spillede og dirigerede en af sine egne koncerter. Og Tolstoj har skrevet, at man ingen andre steder kunne opleve så smukke og harmoniske klange. Vivaldi underviste i mange år på Ospedale della Pietà, et af de fire Ospedali Grandi. Her havde man et ensemble på 60 sangere og instrumentalister – alle piger. Disse kvindelige ensembler udførte religiøse tjenester og særlige koncerter gennem det syttende og attende århundrede og den musikalske træning de fik i Ospedali Grandi anses ofte for at være en forløber for uddannelsen på de europæiske konservatorier i det 19. århundrede.

Det kvindelige aspekt af venetiansk barokmusik glemmes ofte i moderne opførelser, selv blandt de “autentiske” tidlig musik-ensembler. Derfor er denne koncertrække vigtig i forhold til at nuancere pigekorsensemblets rolle i musikhistorien. Koncertrækken fokuserer på Ospedale-repertoiret og relevante værker der kan perspektivere den venetianske barokmusik.

Sankt Annæ Pigekor samarbejder i projektet med Concerto Copenhagen (CoCo) og Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. I samarbejdet med et højt specialiseret ensemble som CoCo vil vores sangere få en direkte, ”hands-on” indføring i barokmusikkens udtryk, klang og fraseringer og dette projekt i foråret 2019 vil være den ideelle start på en koncertrække der fokuserer på Ospedale-musikkens helt særlige historie. Læringsaspektet for vores sangere er i høj grad i tråd med Ospedale-tanken og den faglige dygtiggørelse er altid en rød tråd i vores projekter.

Koncerter fredag den 22. februar kl. 16.30 i Trinitatis Kirke i København, 23. februar kl. 15.00 i Sct. Mariæ Kirke i Helsingør og søndag den 24. februar kl. 15.00 i Koncertkirken på Nørrebro i København.

KALENDER OG NYHEDER
 • Sankt Annæ Pigekor
  Samarbejde med Concerto Copenhagen og DKDM
  Det venetianske 'Ospedale-repertoire' er en glemt musikalsk skat, der af flere grunde fortjener at blive genopdaget. Sankt Annæ Pigekor har indledt et flerårigt samarbejde med Concerto Copenhagen om dette repertoire. Ved tre koncerter 22.-24. februar kan Sankt Annæ Pigekor, Concerto Copenhagen samt studerende fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium opleves i Trinitatis Kirke, Sct Mariæ Kirke og i Koncertkirken.
 • Sankt Annæ Pigekor
  Jubilerende gæster fra Sønderjysk Pigekor
  Sønderjysk Pigekor, der i 2019 fejrer 25 års jubilæum, besøger Sankt Annæ Pigekor den første weekend i februar. Det er en årelang tradition som begge kor nyder godt af og i weekenden kan korene bl.a. opleves sammen den 2. februar kl. 17.00 i Helligaandskirken.
 • Sankt Annæ Pigekor
  Lør 06.04.2019 / kl. 17.00
  Holmens Kirke, Holmens Kanal 21, 1060 København K
  SPRING IS HERE! Sankt Annæ Pigekor, Afenginn, Maggie Björklund
  Efter ti dages turné i Californien i marts vender Sankt Annæ Pigekor, Afenginn og Maggie Björklund tilbage og præsenterer repertoiret fra turnéen ved en koncert i Holmens Kirke den 6. april kl. 17.00. Koncerten er den eneste mulighed for at opleve samarbejdet i Danmark. Bl.a. med dansk førsteopførelse på programmet.
 • Sankt Annæ Pigekor
  Kategori-vinder og to gulddiplomer til Sankt Annæ Pigekor
  Sankt Annæ Pigekor blev kategorivinder og vandt to gulddiplomer i Linz under den den netop overståede Int. Anton Bruckner Choir Competition & Festival