Sankt Annæ Pigekor

Om Sankt Annæ Pigekor

Sankt Annæ Pigekor er blandt de førende af sin art og indtager en fremtrædende rolle i dansk og internationalt korliv. Koret blev grundlagt i 1973 og har sin base på Sankt Annæ Gymnasium, Københavns Kommunes Sangskole, hvor klassekammeraterne synger i Københavns Drengekor.

Koret består af i alt 140 piger, men typisk optræder koret med et hold på 35-70 sangere ad gangen.

Aktiviteter

Aktiviteterne spænder bredt; fra større koncertprojekter med eksterne professionelle musikere og orkestre, talrige Lucia-optrædener i december, udlandsturnéer samt en række mindre turnéer, udvekslingssamarbejder og enkeltstående arrangementer. De ældste sangere i koret udgør det egentlige koncertkor, mens de yngre piger varetager forpligtelserne i Helligaandskirken samt de efterspurgte Lucia-optog.

Siden 1980 har Sankt Annæ Pigekor sunget til højmesser og haft fast koncertrække i Helligaandskirken på Strøget i København. Desuden har koret en omfattende koncert- og turnéaktivitet både i Danmark og på den internationale arena, hvor korets officielle navn er Copenhagen Girls’ Choir.

H.K.H. Prinsesse Benedikte er protektor for Sankt Annæ Pigekor.

Den musikalske fødekæde

Sankt Annæ Pigekor er et vigtigt led i den musikalske fødekæde. Sangerne gennemgår fra starten af deres skolegang i 3. klasse på Sankt Annæ Gymnasium en af de mest kompetente og alsidige musikalske uddannelser, som børn i dagens Danmark – og faktisk mange steder i verden – bliver tilbudt. Den unikke musikalske ballast, som pigerne tilegner sig gennem deres tid i koret, er en vigtig del af deres personlighedsudvikling og giver dem en musikalsk selvbevidsthed, der for manges vedkommende bliver den afgørende faktor til et senere karrierevalg. Således er mange af korets tidligere sangere at finde som aktive professionelle sangere og musikere på såvel den danske som den internationale musikscene

Repertoire

Koret har et bredt repertoire og er blandt andet kendt for sine opførelser af nykomponeret, nyklassisk og rytmisk musik og arbejder ofte sammen med professionelle musikere, andre kor og ensembler. Mange komponister har skrevet værker til Sankt Annæ Pigekor, bl.a. Bent Sørensen, Rasmus Zwicki, Pernille Sejlund, Nick Martin, Michael Bojesen, Maj-Britt Kramer, Leif Kayser, Ib Nørholm, John Frandsen, og Bo Holten. Repertoiret omfatter naturligvis også danske sange samt klassiske værker af eksempelvis Vivaldi, Galuppi, Fauré, Poulenc, Brahms og Schubert. Store dele af repertoiret er gennem årene indspillet på en lang række udgivelser.

Sankt Annæ Pigekor har turneret i det meste af verden, bl.a. i USA, Grønland, Singapore, Storbritannien, Tyskland, Schweiz, Estland og de nordiske lande. Pigekoret optræder som ambassadører for byen København og for dansk kulturliv samt for de virksomheder og fonde, som er med til at finansiere korets aktiviteter. Pigerne modtages overalt hvor de kommer frem med stor respekt for deres høje niveau, deres levende udstråling og aldrig svigtende entusiasme.